Over ons

 Rens Consultancy 

Heb je haast, maak dan een omweg

Tania Rens is organisatorisch consulent voor uiteenlopende Belgische bedrijven, particulieren, steden en gemeenten, waarbij de nadruk ligt op het adviseren, en ontwikkelen van een leegstandbeheer op maat, en het begeleiden van reconversie-trajecten. 

Rens heeft een jarenlange ervaring als Manager leegstandbeheer, waarbij het  ontwikkelen van operationele doelstellingen en het vertalen naar KPI’s  tot haar verantwoordelijkheden behoorde.  Vooreerst als medewerker in de opstart van het leegstandbeheer-bedrijf Fmt. Een Nederlandse firma, die sinds 2012  opereert in Belgie, en al snel de prijs voor snelst groeiende jonge onderneming 2014 in de wacht sleepte. 

Nadien bij Prevenda waar ze als Country-Manager prospecteerde, en een nieuwe visie op leegstandbeheer ontwikkelde. Haar expertise behelst ondermeer een visie en know-how m.b.t. de creatieve en culturele invullingen in a-typische grote gebouwen, alsook in het ontzorgen van de eigenaar m.b.t. de bewaring van een leegstaand gebouw.

Zij ontwikkelde een nieuw pop-up-concept voor leegstaande winkelcentra, waarin een startende ondernemer binnen een try-out van 1 jaar kan experimenteren m.b.t. de presentatie van eigen producten en/of goederen. Het nieuwe pop-up-decreet van 2016 heeft deze formule bekrachtigd. De Reinaert Galerij in Sint Niklaas alsook het Centraal Station te Antwerpen, zijn een aantal projecten die onder haar hoede in een pop-up-concept zijn gegoten. 

Rens  ziet zichzelf ook als leegstandbeperker eerder dan – beheerder wat betekent dat leegstaande gebouwen binnen haar filosofie een kans moeten krijgen op een nieuwe bestemming. 

Rens Consultancy is  promotioneel een gegeerd doelwit voor de pers en media, die met regelmaat verschillende projecten opvolgen en publiceren.

Rens Consultancy heeft  een contractuele consultancy-overeenkomst met Interim Vastgoedbeheer ( Gapph ) waarvoor ze  creatieve en/of artistieke invullingen organiseert; en meer specifiek voor grote gebouwen. Rens Consultancy heeft een contractuele consultancy- overeenkomst met PAND Consulting. Een joint venture waarin een totaalpakket  ( PAND technisch-bouwkundig, RC juridisch administratief ) wordt aangeboden binnen een constructief- en pro-actief leegstandbeheer.

Coalities waarin we gezamenlijk invulling geven aan de nood voor ontwikkeling van innovatieve beheermodellen en diensten.


foto Sais Cortebeeck

Rens consultancy werkt  samen met fotografe Sais Cortebeeck, die als een heuse urban explorer, de gebouwen en projecten ‘met licht beschrijft.’

Tania Rens heeft buiten een bachelor in de wetenschappelijke bedrijfsbeheer ook studies en opleidingen genoten in Kunstfilosofie en Cultuurwetenschappen, Ethica, Klassieke- en experimentele dans, Beeldend kunst en heeft nog voor kort het diploma Specifieke Lerarenopleiding behaald.

Ervaring 

 Uz Groeninge, Quares, Gromabel, NMBS, Pidpa, OCMW Maaseik, Brouwerij Crombe, ICT Field Services BVBA, Creadomus, La Louveterie, Dockx, , Bisdom, Exide, Intervilvoordse Maatschappij, Elektrabel, Reinaert Galerij, Brussels Airport, AGSO,Provincie Antwerpen, Leuven, Sint Niklaas, Izegem, Zottegem, Vilvoorde, Mechelen, Gent, Oostende, Houthalen, Aartselaar, Brasschaat, Sint Katelijne Waver, Duffel, Kortrijk, Maaseik.